AVG -vertegenwoordigingsdiensten

Als uw organisatie persoonsgegevens verwerkt van inwoners van het VK of de EU en u lokale vertegenwoordiging en vertaaldiensten nodig hebt, kan DPO Centre u een AVG -vertegenwoordiger leveren die voldoet aan de verplichtingen die zijn vastgelegd in Artikel 27 van de AVG.

Ontdek vandaag nog hoe wij uw organisatie van dienst kunnen zijn.


Neem contact met ons op Bel ons

 

Vertegenwoordigers voor de EU en het VK vereist door artikel 27 AVG

Artikel 27 van de AVG schrijft voor dat organisaties die goederen of diensten aanbieden of het gedrag van EU-ingezetenen monitoren, een vertegenwoordiger binnen ten minste één EU-lidstaat moeten hebben. Als uw organisatie geen vestiging in de EU heeft, maar toch gegevens van EU-ingezetenen verwerkt, dan bent u verplicht een EU-vertegenwoordiger aan te wijzen. 

Meer informatie

 

Sinds het Verenigd Koninkrijk op 1 januari 2021 de EU heeft verlaten, geldt nu een soortgelijke vertegenwoordigingsplicht. Als u goederen of diensten aanbiedt of het gedrag van inwoners van het VK volgt, terwijl u geen fysieke vestiging in het VK hebt, moet u dus een AVG-vertegenwoordiger in het VK aanwijzen.

Onze service geeft u toegang tot een gevestigde en ervaren AVG-vertegenwoordiging in het Verenigd Koninkrijk en in alle 27 lidstaten van de EU. De vertegenwoordigers van DPO Centre zullen indien nodig contact onderhouden met toezichthoudende autoriteiten, verzoeken afhandelen aangaande het uitvoeren van rechten van betrokkenen, uw Verwerkingsregister samenstellen en bijhouden en de communicatie tussen uw organisatie en betrokkenen faciliteren.

DPO Centre zorgt voor:

  • EU-vertegenwoordiging bij organisaties buiten de EER
  • VK-vertegenwoordiging bij organisaties buiten het VK

 

Vertegenwoordiging in zowel het VK als de EU voor organisaties die niet in het VK of de EER gevestigd zijn.

Waarom kiezen voor een AVG-vertegenwoordiger van DPO Centre

Vanaf januari 2021 moeten bedrijven niet alleen de AVG-vereisten van de EU nakomen, maar moeten ze zich nu ook houden aan de Britse versie van de AVG. DPO Centre Ltd en The DPO Centre Europe Ltd beschikken over een groot team van hooggekwalificeerde deskundigen op het gebied van gegevensbescherming met de vaardigheden, kennis en middelen die nodig zijn om uw vertegenwoordigingsvereisten in het Verenigd Koninkrijk en de EU uit te voeren. Wij hebben samengewerkt met meer dan 850 organisaties in verschillende sectoren en hebben gedeelde beste practices en modeldocumentatie ontwikkeld die uw organisatie zullen ondersteunen bij de naleving van de regelgeving voor gegevensbescherming.

Waar dient een EU-vertegenwoordiger te zijn gevestigd?

Als een organisatie persoonsgegevens verwerkt van betrokkenen die in een beperkt aantal EU-staten wonen, moet haar vertegenwoordiger in één van die staten gevestigd zijn.

Wij adviseren om een EU-vertegenwoordiger aan te stellen in het EU-land waar u de meeste persoonsgegevens verwerkt. U zult waarschijnlijk de meeste aanvragen en verzoeken uit deze lidstaat ontvangen. Een AVG-vertegenwoordiger in deze lidstaat, die verzoeken in de eigen taal behandelt, zal de communicatie dan ook veel gemakkelijker maken.

 

DPO Centre heeft een unieke positie om uw organisatie aan de AVG van de EU en het VK te laten voldoen door de volgende hulpmiddelen ter beschikking te stellen:

  • Kantoren in Amsterdam, Dublin en alle 27 EU-lidstaten, alsook in het VK
  • De nodige “vestigings”-gegevens in het VK of een EU-lidstaat om te publiceren op uw EU-privacybeleid
  • Een lokaal telefoonnummer in het VK of de door u gekozen EU-lidstaat dat antwoordt in de moedertaal van dat land
  • Een professionele vertaaldienst om de correspondentie in alle belangrijke EU-talen te verwerken

U moet voldoen aan Artikel 27 van de AVG, zelfs als u de persoonsgegevens verwerkt van betrokkenen die slechts in één land wonen.

Representation for Non-EU Data Controllers - GDPR DPO Services

“The DPO Centre’s team are always on hand to answer any queries we may have and to help us respond to any Data Subject Access Requests from any trial member across the EU.”

Drew Davies
PCCTC

U kunt ook op één van de onderstaande opties klikken om ons te spreken

 

E-mail Bellen

Hoe werkt onze DIENST?

Onze AVG-vertegenwoordigingsdienst begint met een initieel onboardingproces, gevolgd door een doorlopende monitoring- en rapportagedienst.

Initiële onboarding

Tijdens de onboardingfase zullen wij uw privacybeleid evalueren en ervoor zorgen dat de geschikte contactgegevens voor uw vertegenwoordiger beschikbaar zijn. Deze gegevens moeten duidelijk zichtbaar en toegankelijk zijn voor betrokkenen en toezichthouders die met u contact willen opnemen.

Uw vertegenwoordiger moet een kopie bijhouden van uw gegevens over Verwerkingsregister.  Wij zullen daarom uw bestaande Verwerkingsregister voor uw verwerkingsactiviteiten in de EU en het VK controleren of u helpen deze samen te stellen. Wij gebruiken deze gegevens om te kunnen reageren op verzoeken van betrokkenen of vragen van toezichthouders.

Voortdurende compliance waarborgen

Nadat we uw verwerkingsregister hebben vastgelegd, zal deze regelmatig worden onderhouden en bijgewerkt. Wij zullen verzoeken van betrokkenen en regelgevende instanties ontvangen, beoordelen en waar nodig beantwoorden of vertalen. Wij kunnen u ook helpen met het geven van de juiste reacties. Onze vertegenwoordigingsdienst omvat ook toegang tot onze telefonische adviesdienst en regelmatige informatie en advies over kwesties op het gebied van gegevensbescherming die gevolgen kunnen hebben voor uw activiteiten.

Lokale AVG-vertegenwoordiging in het VK en de 27 EU-lidstaten

Via ons netwerk van kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Europa beschikt u over een fysiek adres, een lokaal telefoonnummer en een e-mailadres in het door u gekozen land.

Als u bijvoorbeeld een Britse organisatie bent die goederen of diensten aanbiedt aan inwoners van Frankrijk, maar u hebt geen fysieke aanwezigheid in Frankrijk, dan leveren wij uw vertegenwoordigingsdienst vanuit ons kantoor in Parijs, Frankrijk. In uw privacybeleid kunt u dan ons Franse adres, Franse telefoonnummer (beantwoord in het Frans en Engels), en e-mailadres publiceren.

Voor de correspondentie die wij ontvangen van betrokkenen in andere talen, maken wij gebruik van een professionele online vertaaldienst die ons in staat stelt de verzoeken in het Engels te ontvangen, om vervolgens via deze dienst een antwoord te geven aan de betrokkene in zijn eigen taal.

Dankzij deze diensten kunnen wij in alle wereldtalen een naadloos AVG-vertegenwoordiging leveren in het Verenigd Koninkrijk en de EU.

Voordelen van onze AVG-vertegenwoordigersdienst

Het is wettelijk verplicht om een vertegenwoordiger aan te stellen, maar de benoeming van The DPO Centre als uw AVG-vertegenwoordiger heeft vele voordelen. Deze omvatten:

gbp
Zeer kosteneffectief.
DPO_Factsheet_Icons34
Vertegenwoordiging in alle 27 lidstaten en het VK.
icon
Toegang tot een groot team van ervaren deskundigen voor gegevensbescherming.
DPO_Factsheet_Icons33
Ervaring en gedeelde beste praktijken die zijn voortgekomen uit de samenwerking met meer dan 850 cliënten.
icon
Professionele vertaling van verzoeken in alle veelvoorkomende talen.
call
Advieslijn voor hulp, aanbevolen acties en passende antwoorden.

AVG-vertegenwoordigersdiensten voor sectoren

In welke sector u ook actief bent; compliance met de AVG is essentieel voor iedere organisatie. Elke sector heeft echter specifieke markteisen en specifieke nalevingsvereisten, met een verschillende bereidheid om risico’s te nemen. Als gevestigde AVG-vertegenwoordigers zijn wij experts op dit gebied en bieden wij u toegang tot een ervaren team van dataprofessionals. Het maakt niet uit of uw organisatie actief is in de gezondheidszorg, technologie, detailhandel, e-commerce, financiën, verzekeringen, onderwijs of de non-profitsector; onze zeer ervaren medewerkers kunnen inspelen op de unieke verplichtingen en vereisten van uw organisatie.

Medical and Healthcare

Medische sector en
gezondheidszorg

Software and Technology

Software en
technologie

Retail and eCommerce

Detailhandel en
e-Commerce

Finance and Insurance

Financiële sector
en verzekeringswezen

Education, Schools and Colleges

Onderwijs, scholen
en universiteiten

Charities and Not-for-profit

Liefdadigheidsinstellingen en
non-profitorganisaties

Doe hieronder een aanvraag

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

VEELGESTELDE VRAGEN

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen samengesteld. Als u het antwoord hier niet vindt, kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.

Wat houdt AVG Artikel 27 in?

Artikel 27 van de AVG stelt dat verantwoordelijken voor de gegevensverwerking of gegevensverwerkers die niet in de Europese Unie zijn gevestigd, maar die goederen of diensten aanbieden aan personen in de EER of de EU of toezicht houden op hun gedrag, een in de EU gevestigde vertegenwoordiger moeten aanwijzen. Het Verenigd Koninkrijk kent een vrijwel identieke regelgeving, die van toepassing is op organisaties zonder fysieke vestiging in het Verenigd Koninkrijk en die verplicht zijn een AVG-vertegenwoordiger in het Verenigd Koninkrijk aan te wijzen. Raadpleeg voor meer informatie onze pagina over AVG Artikel 27.

Heb ik een AVG-vertegenwoordiger nodig?

Organisaties die gegevens verwerken van personen die in de EU of de EER wonen, moeten een vertegenwoordiger aanwijzen om met toezichthoudende autoriteiten samen te werken, de communicatie tussen betrokkenen en de organisatie te vergemakkelijken en een Verwerkingsregister bij te houden conform artikel 27 van de AVG. Organisaties die gegevens verwerken van personen die in het VK wonen, moeten ook een soortgelijke Vertegenwoordiger hebben als zij geen vestiging in het VK hebben. Als uw organisatie gegevens verzamelt van inwoners van het VK en de EU zonder fysieke vestigingen in deze landen, dan moet u een AVG-vertegenwoordiger voor uw organisatie aanwijzen in zowel de EU als het VK.
Lees voor meer informatie onze gids over wanneer en waarom u AVG-vertegenwoordiging nodig hebt.

Wat doet een AVG-vertegenwoordiger?

Een AVG-vertegenwoordiger werkt samen met toezichthouders, vergemakkelijkt de communicatie tussen uw organisatie en de betrokkenen en houdt een Verwerkingsregister bij. Daarnaast zorgt deze vertegenwoordiger ervoor dat uw contactgegevens duidelijk in uw privacyverklaring worden vermeld, begrijpt deze uw gegevensstromen, vertaalt en beantwoordt deze vragen van betrokkenen en toezichthoudende autoriteiten, logt en rapporteert deze inbreuken met betrekking tot uw betrokkenen in de EU of het VK en adviseert u over kwesties op het gebied van gegevensbescherming.

Hoeveel kost een vertegenwoordiger?

Het tarief voor het leveren van AVG-vertegenwoordigers is afhankelijk van uw sector, het aantal betrokkenen waarover u persoonlijke gegevens verwerkt en de behoeften van uw organisatie. Contacteer ons zodat we uw behoeften kunnen bespreken.

Kan The DPO Centre helpen bij compliance met AVG?

Ons grote team van privacy-professionals biedt toegang tot uiteenlopende expertise en ervaring op het gebied van gegevensbescherming. Wij kunnen uw organisatie bijstaan met vertegenwoordiging, maar ook via onze adviesdiensten op het gebied van gegevensbescherming, uitbestede functionarissen voor gegevensbescherming en interim-ondersteunende diensten

U kunt ook op één van de onderstaande opties klikken om ons te spreken

 

E-mail Bellen