Externe Functionarissen voor Gegevensbescherming

De externe Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) van DPO Centre biedt flexibele, op maat gesneden ondersteuning, advies en expertise op het gebied van gegevensbescherming voor uw organisatie.

Ontdek vandaag nog hoe wij uw organisatie kunnen helpen.

 

Neem contact met ons op Bel ons

 

Waarom u gebruik zou moeten maken van een FG van DPO Centre

Onze uitbestedingsdienst levert u een zeer ervaren Functionaris voor Gegevensbescherming die bij u op locatie of op afstand werkt als volwaardig lid van uw team.

U profiteert van een deskundige, hands-on professional op het gebied van gegevensbescherming die de verantwoordelijkheid van de FG op zich neemt op een uiterst kosteneffectieve manier. De FG wordt bijgestaan door gedeelde best practices en modeldocumentatie die is ontwikkeld op basis van onze samenwerking met meer dan 850 organisaties.

 

Functionaris voor Gegevensbescherming als dienst

Hoewel een FG geen voltijdse functie hoeft te zijn, vereist het wel specialistische expertise op het gebied van gegevensbescherming. Een ervaren en deskundige externe FG is een kostenefficiënte oplossing voor het verbeteren van de informatiebeveiliging en het naleven van de wetgeving hiervan, zoals de AVG. Het niet beschermen van persoonsgegevens kan niet alleen leiden tot aanzienlijke financiële boetes van toezichthouders (zoals de AP), maar kan uw organisatie ook reputatieschade toebrengen. Door bewezen methodes te volgen, helpt een externe FG bij het beschermen van de persoonsgegevens die uw organisatie verwerkt over uw klanten, leveranciers en werknemers en zal u hierover adviseren. Indien nodig zal de FG namens u samenwerken / afstemmen met toezichthouders. 

Data Protection Officer

“We’ve built a strong ethos of data protection throughout the entire organisation and having a highly knowledgeable outsourced DPO from the DPO Centre has been integral to enabling us to achieve this. Our DPO has been able to advise on a wide range of legislative changes and how we should manage our fundraising activities whilst still protecting our donors’ privacy and their new rights under data protection law.”

Emma Fuller
NSPCC

“The response time to queries has been spot on throughout our time with The DPO Centre and the quality of the responses has been spot on. Our DPO from the DPO Centre is an asset to our team.”

Foreign Exchange Services company

“I became acquainted with The DPO Centre through one of their Data Protection Officers (DPO) who acts as outside DPO for one of our US-based clients. We were negotiating a DPA for a unique trial his client is conducting in the EU which utilizes my company’s mobile research services. The DPO I had the pleasure of working with on that project is one of the best DPO/counsels I have worked with when it came to thoughtfully negotiating through a clinical trials-DPA, given his great knowledge of the GDPR and the crossover with clinical trials regulations in both EU & UK. He’s also just a solid, nice person, and I have greatly enjoyed and am very grateful to have him across the table to get the trials up and running.”

Jenifer McIntosh
Professional Case Management

U kunt ook op één van de onderstaande opties klikken om ons te spreken

 

E-mail Bellen

HOE WERKT DE DIENST?

In tegenstelling tot andere leveranciers waaraan u de FG kunt uitbesteden werken onze FG’s met u samen, zowel op uw kantoor of op afstand, als een integraal lid van uw team. Ze verdiepen zich in uw bedrijfscultuur en volgen een proactieve in plaats van reactieve benadering van uw behoeften.

Accountbeheer

De activiteiten van uw FG worden gecontroleerd en beheerd door het ervaren projectimplementatieteam van DPO Centre, zodat ze geen tijd kosten of de aandacht van uw managementteam afleiden.

Diensten voor klanten

De kwaliteit van onze dienstverlening wordt ook gecontroleerd door ons hoofd van de klantendienst, die het nodige toezicht houdt om ervoor te zorgen dat wij altijd een passende, gestructureerde, gecoördineerde en kwaliteitsgerichte dienstverlening leveren.

Dit is één van de belangrijkste kenmerken van uitbesteding en neemt de overhead, risico’s en afleidingen weg die uw interne medewerkers anders zouden ervaren. Zo kunnen zij hun inspanningen richten op de verdere ontwikkeling van uw organisatie.

Plan van aanpak

Onze FG’s volgen een beproefde reeks werkzaamheden uit een Plan van aanpak, dat is ontwikkeld op basis van ervaring en samenwerking met allerlei klanten. Elk element van het plan is gekoppeld aan de 7 principes van de AVG, wat betekent dat we duidelijk kunnen aantonen en regelmatig kunnen rapporteren op welke punten het nalevingsniveau verbetert en hoe het risico in de loop der tijd evolueert en afneemt.

Modeldocumentatie

Als u met DPO Centre een samenwerking aangaat, heeft u toegang tot onze zich voortdurend ontwikkelende en verbeterende centrale pool van processen en bewezen modeldocumentatie.  Dit houdt in dat de aan u toegewezen FG gebruik maakt van beproefde documentatie en alleen de benodigde tijd besteedt om deze aan uw eisen aan te passen – in plaats van dat u deze vanaf het begin moet onderzoeken en opstellen.

Primaire en secundaire FG’s

Bij het leveren van een externe FG wijst DPO Centre zowel een primaire- als een secundaire FG toe.  Beiden worden betrokken bij uw initiële onboardingproces, zodat twee FG’s vertrouwd raken met uw organisatie, belanghebbenden en gegevensverwerkingen.

Uw primaire FG neemt de verantwoordelijkheid voor de rol op zich binnen de overeengekomen arbeidsinzet , terwijl de secundaire FG zonder extra kosten beschikbaar blijft om bij te springen tijdens een periode van afwezigheid of om uw primaire FG te vervangen (indien dit ooit nodig mocht zijn). Dit zorgt voor een naadloze dienstverlening en voorkomt afleiding, kosten en ongemak van het moeten aantrekken van een vervangende FG.

Deskundige advieslijn

Het derde niveau van ons “raamwerk voor doorlopende ondersteuning” is onze advieslijn-dienst.  De advieslijn biedt u toegang tot ons bredere team van Functionarissen voor Gegevensbescherming op de overige dagen van de maand waarop uw benoemde Functionaris voor Gegevensbescherming niet specifiek aan u is toegewezen op dat moment of niet beschikbaar is, zodat u kunt rekenen op een kostenefficiënte, volledige, maandelijkse dienstverlening.

De advieslijn geeft u direct antwoord op uw vragen of bij onverhoote incidenten. Zodra specifieke kennis over uw organisatie of verwerkingsactiviteiten vereist is, worden deze doorgeschakeld naar uw FG’s voor een gedetailleerder of persoonlijker antwoord.  Het belangrijkste is echter dat het probleem nu door ons moet worden opgelost, niet door u.

Groot team voor gegevensbescherming

Uw FG is onderdeel van een team van vast aangestelde FG’s, één van de grootste FG-teams die er zijn, zodat zij kunnen overleggen met en kennis kunnen putten uit hun collega’s. Zo zijn alle interpretaties van de wet en genomen beslissingen afgeleid van een veel bredere en meer gefacetteerde kennisbasis.

Omdat zij deel uitmaken van een groter team, betekent dit ook dat extra middelen en specifieke deskundigheid kunnen worden ingezet wanneer dat nodig is.

Kennis en expertise

DPO Centre heeft aan meer dan 850 klanten uit de meest uiteenlopende sectoren diensten op het gebied van gegevensbescherming verleend. Hierdoor kan ons team bogen op een veel bredere kennis dan een kleiner, minder ervaren team zou kunnen verwerven en onderhouden.

Voordelen van het uitbesteden van EEN functionaris voor gegevensbescherming

Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van de hierboven beschreven voordelen de werkelijke waarde van uitbesteding aantoont en ervoor zorgt dat  DPO Centre voor deze belangrijke rol aanzienlijk meer waarde biedt dan een kleiner team, een enkele onafhankelijke contractant of een interne werknemer.

U betaalt als bedrijfskosten alleen voor de tijd van uw FG die u gebruikt, waarbij u nooit de kosten hoeft te betalen van bijvoorbeeld voortdurende training, arbeidsvoorwaardenpakketten, afwezigheid, vakantie of ziekte en u ontwijkt hiermee alle arbeidsverplichtingen.

DPO Centre heeft ook kennis van talrijke platformen voor gegevensbescherming en cyberbeveiliging, tools, verkopers en softwareoplossingen en biedt hierin ook goed geïnformeerde begeleiding en dus een betere keuze.

gbp
Zeer kosteneffectief.
thumbs up
Ervaring en gedeelde beste werkwijzen, opgedaan bij de samenwerking met meer dan 850 cliënten.
icon
Aangewezen Functionaris voor Gegevensbescherming die op locatie met uw team samenwerkt.
DPO_Factsheet_Icons33
Reeds bestaande modeldocumentatie, getest en gevalideerd in uiteenlopende sectoren.
icon
Pragmatisch, duidelijk en oplossingsgericht advies.
DPO_Factsheet_Icons34
VK en pan-Europese expertise.

DIENSTEN VOOR GEGEVENSBESCHERMING VOOR SECTOREN

Het is voor alle sectoren noodzakelijk dat de wetgeving inzake gegevensbescherming wordt nageleefd. Elke sector kent echter zijn eigen specifieke problemen, marktverwachtingen, aanvullende sectorspecifieke compliance-eisen en een verschillende risicobereidheid.

DPO Centre biedt u directe toegang tot een ervaren team van deskundigen op het gebied van gegevensbescherming. U kunt er dus gerust op zijn dat u samenwerkt met één van de grootste en meest gevestigde aanbieders van gegevensbescherming die er is.

Of u nu werkzaam bent in de gezondheidszorg, technologie, detailhandel, e-commerce, de financiële sector, het verzekeringswezen, het onderwijs of non-profitsector; de brede kennis binnen ons team garandeert dat wij de specifieke sectorervaring leveren die u nodig hebt, en dat wij dus tegemoetkomen aan uw unieke verplichtingen, verplichtingen en behoeften.

Medical and Healthcare

Medische sector en
gezondheidszorg

Software and Technology

Software en
technologie

Retail and eCommerce

Detailhandel en
e-Commerce

Finance and Insurance

Financiële sector
en verzekeringswezen

Education, Schools and Colleges

Onderwijs, scholen
en universiteiten

Charities and Not-for-profit

Liefdadigheidsinstellingen en
non-profitorganisaties

quote

Chris Farman

Bristow & Sutor Technical Manager

“De communicatie tussen de Functionaris voor Gegevensbescherming, ons team en de andere organisaties waarmee wij samenwerken, is uitstekend verlopen en deze sterke werkrelatie zal worden voortgezet en zich verder ontwikkelen.”

BS

Doe hieronder een aanvraag

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

VEELGESTELDE VRAGEN

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen samengesteld. Als u het antwoord hier niet vindt, kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie. 

Heb ik een Functionaris voor Gegevensbescherming nodig?

Volgens de wetgeving van de EU en het VK moeten organisaties die een overheidsinstantie zijn, op grote schaal gegevens verwerken of persoonsgegevens gebruiken om personen regelmatig en systematisch te controleren, een Functionaris voor Gegevensbescherming aanwijzen.

Lees voor meer informatie onze gids over waarom u een Functionaris voor Gegevensbescherming nodig hebt.

Wat doet een Functionaris voor Gegevensbescherming?

De FG informeert en adviseert uw organisatie over gegevensbescherming en houdt toezicht op risicoprocessen, beheert de communicatie met de toezichthouder, evalueert en actualiseert het beleid en zorgt ervoor dat personen hun rechten inzake gegevensverwerking kunnen uitoefenen.

Hoe kan een exteme FG mijn organisatie helpen?

Een externe FG is een zeer deskundige, kosteneffectieve oplossing voor organisaties die behoefte hebben aan duidelijk, pragmatisch en oplossingsgericht advies. Een FG van een derde partij garandeert dat u de nodige deskundigheid krijgt en voorkomt problemen in verband met belangenconflicten.

Hoeveel kost een externe FG?

Het prijsmodel voor een externe FG hangt af van de complexiteit van de veelheid en complexiteit van verwerkingen van persoonsgegevens en de specifieke behoeften van uw organisatie. Onze kosteneffectieve en ervaren Functionarissen voor Gegevensbescherming kunnen ter plaatse of op afstand met uw team samenwerken en u tijd besparen, uw compliancerisico’s verminderen en het vertrouwen en de betrokkenheid van uw klanten verbeteren. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen.

Kan een FG helpen bij AVG-compliance?

De fundamentele rol van een FG is om te helpen waarborgen dat uw organisatie voldoet aan de wetgeving inzake gegevensbescherming, zoals de AVG. Alle FG’s uit onze grote team zijn AVG-experts. Ze kunnen u dus direct helpen bij de implementatie van een geschikt compliance framework en zo de compliance van uw organisatie met de AVG verbeteren.

U kunt ook op één van de onderstaande opties klikken om ons te spreken

 

E-mail Bellen